6d Sports Nutrition – Isogel (Sinaasappel, 6x60ml)

12.50

Artikelnummer: M1-C03-P01-3 Categorie: Tags: , , ,

Deze drinkgel is qua textuur vergelijkbaar met een sportdrank, en is bovendien isotoon. Bevat geen natrium en daarom eerder geschikt tijdens kortere intensieve inspanningen (<2 uur), of wanneer je tijdens het sporten niet veel kan (finale) of hoeft te drinken (koud weer).

– 20g koolhydraten, dus eenvoudig te combineren met andere 6d producten.
– Isotoon voor een nog snellere opname dan bij andere gels.
– Geen extra water nodig voor een goede opname.
– Groter formaat (60ml) en drinkt makkelijk weg.
– 3 friszure smaken met een natuurlijke smaakstof.

Beschrijving

Wanneer sporters energie gels gebruiken, gebeurt het wel eens dat er onvoldoende water wordt gedronken. Soms vergeten sporters gewoonweg te drinken, of laat de situatie een gecombineerde inname niet altijd toe. Daardoor ontstaat er in de maag een geconcentreerd mengsel van koolhydraten met een zeer hoge osmolaliteit. Dit vertraagt de maaglediging en bijgevolg ook de opnamesnelheid, met meestal maag-darmklachten als gevolg.

De 6d ISOGEL bevat enkel 20g koolhydraten onder de vorm van een zorgvuldig uitgekozen maltodextrine met een zeer hoog moleculair gewicht. Daardoor is de 6d ISOGEL uit zichzelf alreeds isotoon, waardoor deze gel sneller wordt opgenomen dan de meeste andere gels. Deze gel hoeft dus niet met water gecombineerd te worden om een isotone oplossing te bekomen.

Kortom, de 6d ISOGEL is de ideale keuze voor sporters die niet gelijktijdig water kunnen/willen consumeren en/ of bij inspanningen van kortere duur (1-2 uur).

Extra informatie

Ingrediënten

Water, maltodextrine, verdikkingsmiddel (xanthaangom), natuurlijk sinaasappel aroma, zuurteregelaar (citroenzuur), conserveermiddel (kaliumsorbaat), zoetstof (sucralose).

Osmolaliteit

~290 mmol/kg

pH Waarde

3,6-4,0

Aanbevolen gebruik

Gebruik 1-3 gels per uur inspanning, afhankelijk van de duur en de intensiteit van de inspanning.

Ondanks het feit dat de 6d ISOGEL uit zichzelf alreeds isotoon is, is het toch belangrijk om voldoende water te drinken.

Extra informatie

Meer informatie
Glutenvrij: Ja
Koolhydraatarm: Nee
Gewicht: 360g
Hoeveelheid: 6 x 60ml
Vegetarisch: Ja
Vegan: Ja
Lactosevrij: Ja
Smaak: Sinaasappel