6d Sports Nutrition Energy Fruit & Cafeïne – Grapefruit (12x32gr.)

16.50

Artikelnummer: M1-C01-P10 Categorie:

Deze compacte fruitreepjes hebben meer weg van een zacht snoepje (“chew”) dan van een reep. Dankzij de toevoeging van cafeïne is het dit ideale alternatief voor een cafeïne gel. Gebruik deze fruitreep bij voorkeur met extra water voor een nog snellere opname.

  • 26g koolhydraten, dus eenvoudig te combineren met andere 6d producten.
  • 2:1 carb mix die de energie- en vochtopname maximaliseert.
  • 100mg natrium voor een snelle aanvulling van de vocht- en zoutreserves.
  • 75mg cafeïne, voor een fysieke en mentale boost.
  • Zachte textuur , kleeft niet, en dus zeer makkelijk te eten.

Beschrijving

Naast een goede sportdrank zijn ook energierepen en -gels vaak cruciaal voor een snelle en licht verteerbare energieaanvoer tijdens inspanningen van lange duur. Repen die rijk zijn aan eiwitten, vetten en vezels vertragen de maaglediging, met als gevolg een tragere aanvoer van de gewenste energie (koolhydraten). Bovendien zijn dergelijke repen vaak de oorzaak van een “vol” gevoel en maag-darmklachten.

De 6d ENERGY FRUIT + CAFFEINE heeft een zeer laag vet-, eiwit- en vezelgehalte en is zodoende een licht verteerbare, koolhydraatrijke fruitreep. Deze compacte energiebron is dankzij zijn zachte textuur zeer gemakkelijk te kauwen, zelfs bij koud weer. Hierdoor is de 6d ENERGY FRUIT een uitstekende afwisseling voor de 6d ENERGY GELS. Eén fruitreep bevat 26g koolhydraten in een 2:1 verhouding van glucose op fructose. Deze 2:1 verhouding laat de maximale opname tot wel 90g koolhydraten per uur toe. Bovendien bevat deze reep, in tegenstelling tot de meeste andere “energy gummies”, ook 100 mg natrium. Hierdoor worden de zoutreserves in het lichaam efficiënt aangevuld. Dit is vooral belangrijk voor sporters die niet alleen veel, maar ook erg zoutig zweten (‘salty sweaters)’, en al zeker tijdens inspanningen van lange duur in een warme omgeving.

Bovendien bevat de 6d ENERGY FRUIT + CAFFEINE naast 26g koolhydraten en 100mg natrium, ook 75mg cafeïne. Het is algemeen bekend dat cafeïne de mentale alertheid kan stimuleren, en vermoeidheid kan uitstellen. Daardoor kan de inname van cafeïne de prestatie in een breed spectrum van sporten verbeteren, waaronder lange-duurinspanningen, maximale inspanningen met een duur van 1 à 60 min, maar ook bij sporten met een typisch interval-karakter (bvb. ‘stop-and-go’ sporten zoals voetbal en tennis).

Kortom, 6d ENERGY FRUIT + CAFFEINE is de ideale keuze voor sporters die het cafeïnegehalte in het bloed wensen op te drijven in aanloop naar een belangrijk wedstrijdmoment, zeker indien ze op zoek zijn naar een smakelijke afwisseling voor een energiegel met cafeïne.

Voedingswaarden

/100g/32g (1 bar)
Energie1390 kJoule445 kJoule
327 Kcal105 Kcal
Vetten0,20 g0,10 g
waarvan verzadigde vetzuren0,00 g0,00 g
Koolhydraten81 g26 g
waarvan suikers76 g24 g
Vezels1,70 g0,50 g
Eiwitten0,20 g0,10 g
Zout0,78 g0,25 g
Natrium312 mg100 mg
Cafeïne234 mg75 mg

Extra informatie

Ingrediënten

fruitpulp 50% (appel, pompelmoes), suiker, glucose, bindmiddel: pectine, voedingszuur: citroenzuur, zout, natuurlijke aroma’s, concentraat (zoete aardappel, wortel), cafeïne.

Aanbevolen gebruik

Neem 1-2 fruitreepjes per uur inspanning, afhankelijk van de duur en de intensiteit van de inspanning, en de combinatie met andere koolhydraatrijke producten, met een maximum van 5 fruitreepjes per dag.

Omwille van de hoge concentratie aan koolhydraten (suikers) en natrium is het aanbevolen 6d ENERGY FRUIT + CAFFEINE steeds te gebruiken in combinatie met water. Dit om een goede opname te garanderen en het risico op maag-darmklachten tijdens het sporten te minimaliseren. Bevat cafeïne (234mg/100g). Niet geschikt voor kinderen en zwangere of lacterende vrouwen.

Extra informatie

Glutenvrij: Ja
Koolhydraatarm: Nee
Gewicht: 384g
Hoeveelheid: 12 x 32g
Vegetarisch: Ja
Vegan: Ja
Lactosevrij: Ja
Smaak: Grapefruit