6d Sports Nutrition Energy Gel – Cola (6x40ml, incl. cafeïne)

12.50

Artikelnummer: M1-C03-P05 Categorie:

De 6d energy gel met 75mg cafeïne. Ideaal voor een wedstrijd of tijdens een duurinspanning (>2 uur) in aanloop naar een beslissend of moeilijk moment. Gebruik deze gel bij voorkeur met extra water voor een nog snellere opname.

  • 30g koolhydraten, dus eenvoudig te combineren met andere 6d producten.
  • 2:1 carb mix die de energie- en vochtopname maximaliseert.
  • 75mg cafeïne, voor een fysieke en mentale boost.
  • 200mg natrium voor een snelle aanvulling van de vocht- en zoutreserves.
  • Compact formaat (40ml), zeer handig om mee te nemen.

Beschrijving

Productbeschrijving

Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron tijdens intensieve inspanningen. Omdat de lichaamseigen voorraad aan koolhydraten beperkt is, is het aangewezen om koolhydraten via de voeding aan te vullen tijdens (intensieve) inspanningen van 60 minuten of langer. Bovendien spelen zowel de mentale als de fysieke vermoeidheid een prestatiebepalende rol bij duurinspanningen naarmate de prestatie vordert (> 90 minuten). In dergelijke situaties kan de inname van cafeïne ervoor zorgen dat de prestatie toch gehandhaafd kan worden. Dit heeft vooral te maken met de centrale werking die cafeïne heeft op de hersenen waardoor de pijndrempel verhoogd kan worden. Bovendien kan de inname van cafeïne ook de mentale scherpte of alertheid bevorderen.

De 6d ENERGY + CAFFEINE GEL bevat 30g koolhydraten in een 2:1 verhouding van glucose op fructose. Deze 2:1 verhouding laat een opname tot wel 90g koolhydraten per uur toe. Bovendien bevat deze gel, in tegenstelling tot de meeste andere gels, 200 mg natrium. Hierdoor worden ook de zoutreserves in het lichaam snel aangevuld. Dit is vooral belangrijk voor sporters die niet alleen veel, maar ook zout zweten (‘salty sweaters)’, zeker tijdens inspanningen in een warme omgeving die gepaard gaan met veel vochtverlies.

Bovendien bevat de 6d ENERGY GEL + CAFFEINE naast 30g koolhydraten en 200mg natrium, ook 75mg cafeïne. Ideaal tijdens inspanningen van lange duur (bv. een marathon) om het cafeïnegehalte in het bloed op te drijven in aanloop naar een beslissend wedstrijdmoment (bv. steile klim of finale van een wedstijd), en/of om het cafeïnegehalte in het bloed te kunnen handhaven tijdens lange duurinspanningen.

Voedingswaarden

/100ml/40ml (1 gel)
Energie1255 kJoule502 kJoule
300 Kcal120 Kcal
Vetten0,00 g0,00 g
waarvan verzadigde vetzuren0,00 g0,00 g
Koolhydraten75 g30 g
waarvan suikers25 g10 g
Vezels0,00 g0,00 g
Eiwitten0,00 g0,00 g
Zout1,30 g0,50 g
Natrium500 mg200 mg
Cafeïne188 mg75 mg

Extra informatie

Ingrediënten

water, maltodextrine, fructose, zout, cafeïne, natuurlijk cola aroma, zuurteregelaar (citroenzuur), conserveermiddel (kaliumsorbaat, natriumbenzoaat).

pH waarde

3,6-4,0

Aanbevolen gebruik

Gebruik 1-2 gels per uur inspanning, met een maximum van 5 gels per dag

Neem 1-2 gels 30 à 60 minuten voor een beslissend wedstrijdmoment indien een mentale en fysieke boost gewenst is.

Daarna is 1 gel per uur voldoende om het cafeïne gehalte in het bloed tijdens lange duurinspanningen te kunnen handhaven.

Omwille van de hoge concentratie aan koolhydraten (suikers) en natrium is het aanbevolen de 6d ENERGY + CAFFEINE GEL steeds te gebruiken in combinatie met water. Dit om een goede opname te garanderen en het risico op maag-darmklachten te minimaliseren.

Extra informatie

Glutenvrij: Ja
Koolhydraatarm: Nee
Gewicht: 240g
Hoeveelheid: 6 x 40g
Vegetarisch: Ja
Vegan: Ja
Lactosevrij: Ja
Smaak: Cola