6d Sports Nutrition Ultra Gel – Diverse smaken (6x70ml)

16.50

Artikelnummer: M1-C03-P04-2 Categorie:

Deze hoog gedoseerde koolhydraatgel met extra natrium is vooral ontwikkeld voor competitieve sporters die (ultra) duurinspanningen leveren van minimaal 2,5 uren, en daarbij streven naar koolhydraatinnames van 90-120g per uur.

  • 45g koolhydraten, zodat 90-120g koolhydraten per uur eenvoudig bereikt kan worden.
  • 1:1 CARB MIX, voor een maximale energieopname in combinatie met 2:1 CARB MIX.
  • 200mg natrium, voor een snelle aanvulling van de vocht- en zoutreserves.
  • Groot formaat (70ml), met extra water en daardoor goed drinkbaar.
  • 2 fruitige smaken met natuurlijke smaakstoffen.
16.50
16.50

Beschrijving

Waarom 45g koolhydraten?

Tijdens ‘ultra’ duurinspanningen streven sporters vaak naar koolhydraatinnames van minstens 90g tot maximaal 120g per uur. Dergelijk hoge innames zijn moeilijker te bereiken met producten die slechts 20-30g koolhydraten per portie bevatten.

Daarom bevat de ULTRA GEL een dosis van 45g koolhydraten zodat de aanbeveling van 90g per uur reeds bereikt wordt met amper 2 gels per uur.

Door nog 30g extra koolhydraten toe te voegen uit het zeer gevarieerde 6d 2:1 CARB MIX-gamma kan de maximaal aanbevolen inname van 120g per uur dan vlot verkregen worden.

Waarom een 1:1 glucose:fructose mengsel (CARB MIX )?

Koolhydraten worden opgenomen ter hoogte van de darm. De darm kan maximaal ±60g glucose per uur opnemen, terwijl dit voor fructose minstens ±30g bedraagt. Mits de nodige ‘darmtraining’ kan je met producten uit ons 2:1 CARB MIX-gamma tot minstens 90g per uur opnemen.

Maar we zien steeds vaker dat duursporters de uiterste grenzen van de darmcapaciteit opzoeken door zelfs tot 120g koolhydraten per uur in te nemen. Onderzoek heeft aangetoond dat dit mogelijk is, maar enkel door gebruik te maken van een koolhydraatmix met meer fructose, richting 1:1 CARB MIX i.p.v. de populaire 2:1 CARB MIX. Doe je dit niet, dan verhoogt het risico op maag-darmklachten omdat je meer glucose inneemt dan de darm kan opnemen. Daarom kozen we voor een 1:1 CARB MIX in de ULTRA GEL.

Door 2 ULTRA GELS per uur te combineren met 30g koolhydraten uit het 2:1 CARB MIX-gamma, bereik je een gemiddelde koolhydraatratio van 1:0.8 bij een totale inname van 120g per uur. De ULTRA GEL is daarom de ideale aanvulling op het uitstekende gamma van 6d sportdranken, gels, en repen met een 2:1 CARB MIX, en biedt aldus nog meer flexibele oplossingen voor een optimale inname van koolhydraten tijdens inspanning.

 

Extra informatie

pH waarde

4,0-4,5

Aanbevolen gebruik

Gebruik 1-2 gels per uur, afhankelijk van de duur en de intensiteit van de inspanning en de mogelijke combinatie met andere koolhydraatrijke producten.

Te combineren met andere 6d producten met een 2:1 CARB MIX om een koolhydraatinname van 90-120g per uur te bereiken.

Omwille van de hoge concentratie aan koolhydraten (suikers) en natrium is het aanbevolen 6d ULTRA GEL steeds te gebruiken in combinatie met water. Dit garandeert een vlotte vertering en reduceert het risico op maag-darmklachten.

Extra informatie

Glutenvrij: Ja
Koolhydraatarm: Nee
Gewicht: 420g
Hoeveelheid: 6 x 70g
Vegetarisch: Ja
Vegan: Ja
Lactosevrij: Ja
Smaken: kiwi en perzik