6d Sports Nutrition Vegan Protein – Chocolade (800 gram)

36.95

Artikelnummer: M1-C02-P06-2 Categorie:

Een kwalitatieve plantaardige eiwit shake met extra L-leucine. Lactosevrij en bovendien goed van smaak en textuur. Ideaal na het sporten of op elk moment van de dag ter ondersteuning van het herstel en/of opbouw van de spieren.

  • Erwten- en rijstproteïne voor een volwaardig aminozuurprofiel.
  • 29g eiwit voor een maximaal herstel en/of opbouw van de spieren.
  • 3g L-leucine voor een snelle activatie van het spierherstel en/of opbouw.
  • Extra enzymen, voor een betere opname van de plantaardige eiwitten.
  • 2 verschillende smaken met een natuurlijke smaakstof en kleurstof.

Beschrijving

Aanbevolen Gebruik

Suggested Use IllustrationMeng 40g (= 2 scoops) poeder met 300ml water.

In te nemen meteen na inspanning of op elk moment van de dag ter aanvulling van de dagelijkse eiwitbehoefte.

Meng met 300ml sojamelk om een ‘NIGHT PROTEIN’ shake met ±40g eiwit te bekomen.

Productbeschrijving

Onderzoek heeft aangetoond dat de spiereiwitsynthese maximaal is bij een inname van 20 à 40g eiwit. Ook het leucine gehalte van de eiwitten is van belang. Zo blijkt dat een dosis van 3g leucine de spiereiwitsynthese maximaliseert. Omwille van het ideale aminozuurprofiel, het hoog eiwit- en leucinegehalte, is wei proteïne de beste eiwitbron ter maximalisatie van de eiwitsynthese. Zeker na inspanning, omdat de aminozuren uit wei proteïne het snelst worden verteerd en opgenomen (zie 6d WHEY PROTEIN). Voor het slapen is een hoge dosering caseïne-eiwit (bv. 40g) door zijn geleidelijke aangifte de meest aangewezen eiwitbron (zie 6d Nigh Protein). Toch willen/kunnen sporters niet altijd gebruikmaken van deze eiwitten die afkomstig zijn uit melk. Denk maar aan sporters met een allergie voor melkeiwitten, sporters met een lactose-intolerantie, en recent ook meer sporters die uit persoonlijke overtuiging de voorkeur geven aan plantaardige eiwitbronnen.

Op basis van bestaand onderzoek lijkt het zo te zijn dat dierlijke eiwitten zoals wei proteïne de spieropbouw beter stimuleren dan plantaardige eiwitten. Dit is deels te wijten aan de samenstelling van de aminozuren (= aminozuurprofiel). Plantaardige eiwitten bevatten doorgaans minder eiwit en leucine dan dierlijke eiwitbronnen. Bovendien hebben ze vaak een tekort aan één of meerdere essentiële aminozuren. Dit betekent echter niet dat plantaardige eiwitten niet in staat zijn om een belangrijke bijdrage te leveren aan spierherstel, recuperatie, en opbouw van spiermassa en spierkracht. Integendeel, diverse onderzoeken laten zien dat de spieropbouwende eigenschappen van plantaardige eiwitten vergroot kunnen worden door enerzijds te kiezen voor plantaardige eiwitbronnen met een complementair aminozuurprofiel (zoals ertw- en rijsteiwit), en anderzijds door extra leucine toe te voegen, of simpelweg voor een hogere dosering te kiezen.

Om deze redenen bestaat de “6d VEGAN PROTEIN” een volledig natuurlijke, premium mix van erwten- en rijstproteïne aangevuld met L-leucine waardoor er een compleet aminozuurprofiel onstaat. Eén portie bevat 29g hoogwaardige eiwitten waarvan 3g L-leucine. Een natuurlijk complex van spijsverteringsenzymen is aan de eiwitmix toegevoegd om de verteerbaarheid van de plantaartige eiwitten te verbeteren en zodoende de aminozuren sneller beschikbaar te maken voor opname in het lichaam. Tot slot is de “6d VEGAN PROTEIN” vrij van soja en lactose en bevat het geen kunstmatige smaak-, kleur- of zoetstoffen.

Deze samenstelling maakt de “6d VEGAN PROTEIN” uitermate geschikt voor sporters die op zoek zijn naar een plantaardige bron van eiwitten die de spieropbouw en –recuperatie maximaal ondersteunt en zodoende trainingsprogressie optimaliseert. De 6d VEGAN PROTEIN is ook een goede keuze voor vegetariërs en veganisten die op zoek zijn naar een gemakkelijke en effectieve manier om hun dagelijkse eiwitinname te verhogen, al dan niet gedurende een periode van gewichtsverlies.

Voedingswaarden

/100g/40g (1 serving)
Energie1568 kJoule627 kJoule
375 Kcal150 Kcal
Vetten4,32 g1,73 g
waarvan verzadigde vetzuren1,29 g0,52 g
Koolhydraten10,29 g4,12 g
waarvan suikers0,06 g0,02 g
Vezels4,48 g1,79 g
Eiwitten (as is basis)71,41 g28,56 g
Zout2,77 g1,11 g

Aminozuur profiel /40g

Alanine1,29gArginine2,40g
Aspartic acid3,07gCystine0,34g
Glutamic acid4,78gMethionine(1)1,16g
Phenylalanine(1)1,51gProline1,26g
Serine1,49gThreonine(1)1,08g
Tryptophane(1)0,28gTyrosine1,16g
Valine(1)(2)1,48gGlycine1,16g
Histidine0,69gIsoleucine(1)(2)1,24g
Leucine(1)(2)3,04gLysine(1)1,79g
(1)(EAA) (2)(BCAA)

Extra informatie

Ingrediënten

erwtenproteïneisolaat; rijstproteïne; magere cacaopoeder (Theobroma cacao L.);natuurlijke smaakstoffen; L-leucine; zoetstof: steviolglycosiden; zout;verdikkingsmiddel: xanthaangom; multi-enzymen complex (amylase,protease, lactase, lipase, cellulase). Kan sporen van melk, gluten, ei,pinda’s en verschillende soorten noten bevatten.

Aanbevolen gebruik

Meng 40g (= 2 scoops) poeder met 300ml water.

In te nemen meteen na inspanning of op elk moment van de dag ter aanvulling van de dagelijkse eiwitbehoefte.

Meng met 300ml sojamelk om een ‘NIGHT PROTEIN’ shake met ±40g eiwit te bekomen.

Extra informatie

Glutenvrij: Ja
Koolhydraatarm: Ja
Gewicht: 800g
Hoeveelheid: 800g
Vegetarisch: Ja
Vegan: Ja
Lactosevrij: Ja
Smaak: Chocolade