Climax koploper op het gebied van trainersbegeleiding in Ede

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:april 25, 2019
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Climax koploper op het gebied van trainersbegeleiding in Ede

Vorig jaar zijn het bestuur en de trainers van Climax gestart om van Climax dé ideale sportclub te maken. De belangrijkste twee pijlers om dit te behalen zijn: plezier van de atleet en goede begeleiding van de trainer.

Uit de leerklimaatmonitor is gebleken dat Climax een gezellige club is. Atleten voelen zich tijdens, maar zeker ook buiten de trainingen om, aangetrokken tot de club. Activiteiten van de Activiteitencommissie en de toegankelijkheid van de club dragen hier zeker aan bij.

Twee trainers geslaagd als trainersbegeleider Om de goede begeleiding van trainers verder te verbeteren, zijn twee trainers omgeschoold tot trainersbegeleider. In dit traject is er intensief overleg geweest tussen NOC*NSF, het Climax-bestuur en beide trainers, Jarno Beuving en Maurits Brethouwer. Vervolgens is in november tijdens een trainersbijeenkomst e.e.a. toegelicht en daaropvolgend hebben Jarno en Maurits enkele trainers geobserveerd om ze daarna te kunnen ondersteunen in het vak van het trainerschap.

Deze werkwijze is uitstekend bevallen. Vanaf nu zullen alle trainers worden geobserveerd met als uiteindelijke doel dat onze trainers betere training en begeleiding kunnen geven aan onze atleten. Het gaat tijd kosten om iedere trainer te ondersteunen, maar dit heeft allemaal tot doel om van Climax de ideale sportclub te maken.

Opleidingstraject voor trainers Daarnaast willen we jonge enthousiaste atleten stimuleren om trainer te worden en vanaf het begin te begeleiden. Vanuit het bestuur willen we dat al onze trainers gediplomeerd zijn. “Niet alleen voor een papiertje, maar om het trainersvak goed te kennen en zodoende richting onze trainers en onze leden kunnen aangeven dat Climax kwaliteitstrainingen kan bieden!”, aldus Ferry van Dipten, bestuurslid Baanatletiek.

Durf jij de stap te zetten om atletiektrainer te worden? Past de kernwaarden van Climax ook bij jou als persoon? Stuur dan een e-mail naar [email protected] en wie weet kom jij het trainerskorps versterken.

Voor meer informatie zie www.climax-atletiek.nl

Geef een reactie