De zomer van BEAT (deel 1)

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:oktober 19, 2019
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

De zomer is weer vertrokken, de herfst heeft zijn intrede weer gedaan. Het is weer tijd voor een update van “de zomer van BEAT”!

Het was druk deze zomer. Vele nieuwe gezichten en verschillende sporten. Maar ook de vaste gasten waren er nog steeds. Denk bijvoorbeeld aan Johan van Lagen, de man die voor het eerst in 43 jaar ging sporten en gelijk in één jaar tijd de New York Marathon gaat lopen. Hij is vorig jaar begonnen met hardlopen, heeft laatst 32 km uitgelopen, is ruim 25 kg kwijt en is klaar voor de marathon! Voorlopig al een prestatie van wereldformaat!!

Ook Pieter, onze hockeyer, is met 12 jaar (deze week jarig, van harte gefeliciteerd!) tegenwoordig een “oudgediende”. Hij loopt ook al bijna 1,5 jaar rond bij BEAT Ede. Wekelijks hard aan het trainen om zijn snelheid en coördinatie te verbeteren, specifiek gericht op hockey.

Dan hebben we Natasja, de loopster van de Marathon van Rotterdam. Terug na een korte rustperiode en vol aan de bak om sneller te worden op kortere loopafstanden. Om het cirkeltje van marathons rond te maken, krijgen we als laatste loper Raymond. Hij staat dit weekend aan de start van de Marathon van Amsterdam. De waterpoloër, die altijd hardlopen voor de lol deed, heeft trouw zijn trainingsschema afgewerkt, om fit aan de start te staan van Amsterdam. Hij gaat voor een snelle tijd bij zijn debuut.

Hebben we ook weer voetballers. Jazeker! Mohamed uit Arnhem heeft de hulp van BEAT Ede ingeroepen om een snellere voetballer te worden en technisch beter te gaan lopen. We zijn nu enkele weken onderweg en de trainingen werpen nu al hun vruchten af. Maar dit was niet de enige voetballer. Sinds september is BEAT Ede bezig om de fysieke gesteldheid van 80 voetballers (!!) van FC Zutphen in kaart te brengen. Door middel van testen en trainingsschema’s proberen we de voetballers fysiek sterker te maken.

De dames van Handbalvereniging Fortissimo uit Cothen zijn in de maand augustus elke maandag naar Ede gekomen om handbal-specifieke conditietraining te krijgen. Het resultaat was in de eerste wedstrijd gelijk al te zien: de regerend kampioen werd gelijk verslagen! Na een aantal wedstrijden draaien de dames bovenin de eerste divisie mee. Succes, dames!

Wordt vervolgd!

Geef een reactie