6d Isogel Caffeine – Pineapple (6×60 gram)

12.50

Artikelnummer: M1-C03-P02 Categorie:

De isotone drinkgel met ananassmaak en 75mg cafeïne! Ideaal voor een wedstrijd of tijdens een (duur)inspanning in aanloop naar een belangrijk wedstrijdmoment. Zeker wanneer je tijdens het sporten niet veel kan (finale) of hoeft te drinken (koud weer).

  • 20g koolhydraten, dus eenvoudig te combineren met andere 6d producten
  • Isotoon voor een nog snellere opname dan bij andere gels
  • Geen extra water nodig voor een goede opname
  • 75mg cafeïne voor een fysieke en mentale boost
  • Groter formaat (60ml) en drinkt makkelijk weg

Beschrijving

Wanneer sporters energie gels gebruiken, gebeurt het wel eens dat er onvoldoende water wordt gedronken. Soms vergeten sporters gewoonweg te drinken, of laat de situatie een gecombineerde inname niet altijd toe. Daardoor ontstaat er in de maag een geconcentreerd mengsel van koolhydraten met een zeer hoge osmolaliteit. Dit vertraagt de maaglediging en bijgevolg ook de opnamesnelheid, met meestal maag-darmklachten als gevolg.

De 6d ISOGEL+CAFFEINE bevat 20g koolhydraten onder de vorm van een zorgvuldig uitgekozen maltodextrine met een zeer hoog moleculair gewicht. Daardoor is de 6d ISOGEL uit zichzelf alreeds isotoon, waardoor deze gel sneller wordt opgenomen dan de meeste andere gels. Deze gel hoeft dus niet met water gecombineerd te worden om een isotone oplossing te bekomen.

Bovendien bevat de 6d ISOGEL + CAFFEINE naast 20g koolhydraten, ook 75mg cafeïne. Het is algemeen bekend dat cafeïne de mentale alertheid kan stimuleren, en vermoeidheid kan uitstellen. Daardoor kan de inname van cafeïne de prestatie in een breed spectrum van sporten verbeteren, waaronder lange-duurinspanningen, maximale inspanningen met een duur van 1 à 60 min, maar ook bij sporten met een typisch interval-karakter (bvb. ‘stop-and-go’ sporten zoals voetbal en tennis).

Kortom, 6d ISOGEL + CAFFEINE is de ideale keuze voor sporters die het cafeïnegehalte in het bloed wensen op te drijven in aanloop naar een belangrijk wedstrijdmoment, zeker indien ze bij inname onvoldoende water kunnen/willen drinken.

Extra informatie

Aanbevolen gebruik

Gebruik 1-2 gels per uur inspanning, afhankelijk van de duur en de intensiteit van de inspanning, en de combinatie met andere koolhydraatrijke producten, met een maximum van 5 gels per dag.

Ondanks het feit dat 6d ISOGEL + CAFFEINE uit zichzelf alreeds isotoon is, is het toch belangrijk om voldoende water te drinken.

Bevat cafeïne (125mg/100ml). Niet geschikt voor kinderen en zwangere of lacterende vrouwen.

PH-waarde

3,6-4,0

Osmolaliteit

~317 mmol/kg

Ingrediënten

water, maltodextrine, verdikkingsmiddel (xanthaangom), cafeïne, natuurlijke aroma’s, zuurteregelaar (citroenzuur), conserveermiddel (kaliumsorbaat), zoetstoffen (sucralose, acesulfaam-K)

Extra informatie

Glutenvrij: Ja
Koolhydraatarm: Nee
Gewicht: 360g
Hoeveelheid: 6 x 60g
Vegetarisch: Ja
Vegan: Ja
Lactosevrij: Ja