Weer Zwitsers trainingskamp bij BEAT Ede

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:maart 8, 2022
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Afgelopen week heeft een Zwitserse atlete maar liefst 7 keer in 4 dagen bij BEAT Ede getraind. Voor deze atlete, die gespecialiseerd is op verspringen en sprinten, is het de tweede keer dat ze naar Ede toe komt voor een trainingskamp. Afgelopen zomer was ze ook al aanwezig om meerdere trainingen onder leiding van Jarno Beuving af te werken.

Dit jaar kwam ze met een vervelende enkelblessure naar Nederland, waardoor goed en kwalitatief trainen eigenlijk niet mogelijk was. Daarom schakelde Jarno zijn netwerk op het gebied van fysiotherapie in. Helaas was één van Jarno’s vaste fysiotherapeuten, Mark van der Putten, door een botbreuk een tijd uit de roulatie. Gelukkig kon de andere vaste fysiotherapeut, Bert Moerkerk van Sportfysio Leiden, op afstand (via de webcam) wonderen verrichten. Hij instrueerde Jarno naar een succesvolle behandeling van de blessure, waardoor de atlete voor het eerst sinds lange tijd weer volle bak trainen kon.

Bij de trainingen waren de pijlen gericht op techniek, snelheid, uithoudingsvermogen en kracht. Onder zonnige omstandigheden was het perfect trainen. Een ideale voorbereiding op een zwaar seizoen met als doel kwalificatie voor Europese- en Wereldkampioenschappen voor Junioren.

Ze heeft al laten weten volgend jaar waarschijnlijk weer te komen trainen. Verder zal Jarno haar op afstand begeleiden met enkele schema’s.

Geef een reactie